1. Home
  2. Nieuws
  3. Elephant Parade in Tubbergen

Elephant Parade in Tubbergen

Elephant Parade dit jaar ook in Tubbergen!


Ze stonden al in Dubai, Singapore, Hong Kong, New York en Londen, maar dit jaar mag Tubbergen zich ook aan dit rijtje toevoegen: we hebben het natuurlijk over de kleurrijke Elephant Parade! De unieke olifanten kunstobjecten, die over de hele wereld worden ontworpen en waar het publiek van geniet.

Dit jaar kunnen we opnieuw genieten van de parade: ze staan namelijk door heel Noord-Oost Twente heen! In gemeente Tubbergen zijn er straks 7 gekleurde exemplaren op diverse plekken te vinden. Een kleurrijk lint van olifanten zal worden verbonden door wandel-, fiets- en autoroutes.

Een tentoonstelling met internationale allure dus, gewoon in ons mooie Twente. De Elephant Parade zal de straten sieren van 13 september tot en met 24 oktober. Meer dan 50 olifanten zullen er te zien zijn bij verschillende bekende toeristische plekken en culturele pareltjes in Tubbergen, Ootmarsum, Denekamp, Losser & Oldenzaal, maar ook bij ondernemers in deze gemeentes die graag zo’n gekleurde nepdikhuid wil adopteren.

Bescherming Aziatische olifant
Het doel van de Elephant Parade is om aandacht te vragen voor de bescherming en het behoud van de Aziatische olifant. Het is een initiatief van vader en zoon Marc en Mike Spits. Zij kwamen dertien jaar geleden in een olifantenziekenhuis terecht tijdens een vakantie in Thailand. Daar zagen ze babyolifant Moscha: een patïent die haar onderbeen had verloren toen ze op een landmijn was gestapt. Zij was de inspiratie voor Marc en Mike om de Elephant Parade te creeëren. Naast een eenmalige cheque, zagen zij in dat er een structurele oplossing moest komen voor het olifantenziekenhuis dat te weinig geld had om uit te breiden. Inmiddels zijn we vele jaren later en hebben de olifanten staan schitteren in tientallen landen.

(s)Elphie, workshops & meer!
Mocht je nou in Tubbergen zo’n olifant in het wild tegenkomen, maak dan even een echte Elphie: een elephant selfie! Ook leuk om dit te delen op @winkelenintubbergen op Facebook of Instagram. Daarnaast borrelen er op dit moment allerlei mega leuke ideeën op bij kunstenaars, ondernemers en culturele instellingen in Tubbergen. Wat er precies zal worden georganiseerd en op welke dag weten we nog niet, maar één ding weten we zeker: de olifant staat centraal deze nazomer! 

Meer nieuws

rode loper event Tubbergen

Rode Loper Event – 10 april

Nieuws
Ontdek de nieuwste trends van 2022! Op zondag 10 april 2022 wordt de Grotestraat in het centrum van Tubbergen weer omgetoverd tot catwalk. Naast de nieuwste voorjaarskleding, schoenen, kapsels, brillen…
Lees verder

Outletdag en Koopzondag!

Nieuws
Outletdag en Koopzondag op zaterdag 21 en zondag 22 augustus Wil je eens lekker winkelen en ook nog eens veel korting meepakken? Dan moet je op zaterdag 21 augustus 2021…
Lees verder
Menu